RÓLUNK

Professzionális stratégiai tanácsadás a hazai agráriumban működő vállalkozások számára a marketing, a kommunikáció, a PR és a piackutatás területén.

Hírlevél regisztráció

PORTFOLIO BLOGGER

Támogatás

Az AgroStratéga elkötelezett az innováció és a társadalmi szerepvállalás iránt, ezért lett Az Év Agrárembere díj Agrárkutatás kategóriájának támogatója 2016-ban, a Kertészet kategória támogatója pedig 2017-ben és 2018-ban.

HÍRBOX

 

Dr. Kovács Levente az Év Agrárembere Díj agrárkutatás-kategóriájának győztese

2017.05.26. 10:36 :: Varanka Mariann

Az AgroStratéga a hazai agráriumban működő vállalkozások professzionális stratégiai tanácsadója a marketing, a kommunikáció, a PR és a piackutatás területén. Elkötelezettek vagyunk az innováció és a társadalmi szerepvállalás iránt, ezért döntöttünk úgy, hogy támogatjuk az Év Agrárembere Díj Agrárkutatás kategóriáját.

Örömmel álltunk az innovatív kezdeményezés mellé, amelyben kiváló szakembereket ismertünk meg. Gratulálunk mindazoknak, akik kitartó munkájuknak köszönhetően közülük is kiemelkedve díjat kaptak vagy a döntőbe jutottak!

agrostratega_az_ev_agrarembere_2016_tamogatoja.jpg

Az Év Agrárembere Díj agrárkutatás-kategóriájának győztese 2016-ban Dr. Kovács Levente lett. A fiatal kutató 1985-ben született Budapesten. Az általános iskolát, majd a középiskolai tanulmányait is itt végezte, a Szent István Gimnázium matematikatagozatán érettségizett 2004-ben. A Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán szerzett diplomát hal- és vadgazdálkodási szakirányon, diplomadolgozatát mégis szarvasmarhák szaporodásbiológiai gondozása témakörben írta. Doktori fokozatát 2014-ben szerezte a Szent István Egyetem Állattenyésztés-tudományi Doktori Iskolájában. Azóta számos új kutatási eredménnyel gazdagította az állattenyésztés, állatélettan, állatjóllét és stresszélettan tudományterületét. Jelenleg azt MTA-SZIE Nagyállat-klinikai Kutatócsoport szarvasmarhacsoportjának vezetője. Munkássága nemzetközi elismertségét kiváló minőségű publikációi és külföldi vendégelőadói felkérései bizonyítják. 2016-ban az MTA Bolyai János-ösztöndíját, az NKFI Hivatal OTKA posztdoktori ösztöndíját és az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Nemzet Fiatal Tehetségeiért” ösztöndíját is elnyerte. A Szent István Egyetem Állattenyésztés-tudományi Intézetének oktatási feladataiban 2014 óta térítésmentesen vállal szerepet. A SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karán és az Állatorvos-tudományi Egyetem hallgatói számára évről évre lehetőséget biztosít tanulmányutakon való részvételre. Kutatásaiba minden érdeklődő számára betekintést enged, a 2015/2016. tanévben folytatott hat hónapos vizsgálatában 212 önkéntes vett részt. Olyan, az állatjóllétet és egészségi állapotot javító módszereket dolgoz ki, amelyek használata mind a gyakorló szakemberek, mind az ezen a területen kutatók számára hasznosak lehetnek munkájuk során. A humán orvostudományban és a nyugat-európai állatjólléti vizsgálatokban széles körűen alkalmazott szívritmus-változékonyság mutatóit Magyarországon egyedüliként használja. Kutatási eredményei szerint e módszer alternatívája lehet a vérvételeken alapuló és az állatok rögzítését igénylő invazív, laborigényes stresszvizsgálati protokolloknak.

Kategóriadöntősök

popp_jozsef_1.jpgProf. Dr. Popp József a Debreceni Egyetem egyetemi tanára, az MTA doktora, dékánhelyettes, a Debreceni Egyetem Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola vezetője. Aktív részt vállal a tudományos és felsőoktatási közéletben. Tudományos munkásságának fő területe a nemzetközi kereskedelem liberalizálásának, a nemzetközi agrárpolitikának, ezen belül kiemelten a Közös Agrárpolitikának a tudományos vizsgálata. Ismeretterjesztő és közérdekű cikkeinek száma több száz, gazdáknak és agrárvállalatoknak évente 30-30 alkalommal tart előadásokat. A gazdák napi, heti szinten hívják telefonon, rendszeresen ad nekik tanácsokat.

godor-horvath_boglarka_1.jpgGódor-Horváth Boglárka 2006-ban kezdte tanulmányait a Szent István Egyetemen, természetvédelmi mérnök szakirányon. Mesterdiplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem növényorvos szakán szerezte. A növényorvos-diploma kapcsán bakteriofág-kutatásba kapcsolódott be, diplomamunkája az alma tűzelhalás betegsége elleni biológiai védekezési lehetőségekről szólt. Már az egyetem alatt számos, környezeti neveléssel kapcsolatos programban vett részt önkéntesként. Szívügyének érzi, hogy segítségére legyen és átadja tapasztalatait azoknak, akik még munkavállalás előtt állnak, és frissen végzett szakemberként szeretnének elhelyezkedni a mezőgazdaságban.

Szólj hozzá!

Címkék: mezőgazdaság csr állattenyésztés agrármarketing agrárium vállalati felelősség

A bejegyzés trackback címe:

https://agrostratega.blog.hu/api/trackback/id/tr4512541837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.