RÓLUNK

Professzionális stratégiai tanácsadás a hazai agráriumban működő vállalkozások számára a marketing, a kommunikáció, a PR és a piackutatás területén.

Hírlevél regisztráció

PORTFOLIO BLOGGER

Támogatás

Az AgroStratéga elkötelezett az innováció és a társadalmi szerepvállalás iránt, ezért lett Az Év Agrárembere díj Agrárkutatás kategóriájának támogatója 2016-ban, a Kertészet kategória támogatója pedig 2017-ben és 2018-ban.

HÍRBOX

 

Díjazták az év legkiválóbb CSR megoldásait - CSR Piac 2011

2011.06.08. 15:50 :: Pólya Árpád

Június 2-án rendezte meg másodszor a KÖVET Egyesület a CSR Piac kiállítást, amelyen 40 cég összesen 65 különböző CSR intézkedésével jelent meg.

A CSR Piac díjátadó gáláján 5 szakmai és 1 közönségdíjat adtak át: a 2011 Legkiválóbb CSR Megoldása Díjat az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ Társaságcsoport Energiapersely-Energiasuli programja kapta, az év Valóban Felelős Vállalata címet pedig a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. érdemelte ki. A szakmai zsűri három további díjat is kiosztott: a KKV különdíjat a szekszárdi Ízlelő Családbarát Étterem kapta, az Önkéntesség Különdíjat a Coca-Cola HBC Magyarország Kft., a Skanska Property Hungary Kft.-t pedig a Környezettudatos Vállalatirányítás Különdíjjal jutalmazták.

A CSR Piac látogatói is dönthettek egy díj sorsáról, szavazhattak kedvenc CSR intézkedésükre. Idén a Közönségdíjat a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ Igazgatóságának Zöld kommandó elnevezésű CSR intézkedése vihette el. A közönség szavazatai alapján a 2. helyre a MAVIR ZRt. Madárvédelem az átviteli hálózat mentén, a 3. helyre pedig a Holcim Hungária Zrt. Holcim Hungária Otthon Alapítvány című pályázatai voltak érdemesek.

"Megfigyelhető volt, hogy a 2009-es CSR Piac pályázataihoz képest sokkal nagyobb arányban érkeztek jelentkezések az önkéntesség, a közösségi programok és a személyügy területéről. Néhány pályázatban pedig a bemutatott projekt szorosan kapcsolódott az adott vállalat alaptevékenységéhez, ami azt mutatja, hogy egyre több vállalat értelmezi helyesen a CSR fogalmát." - értékelte a pályázatokat a zsűri nevében Dr. Tóth Gergely, a KÖVET főtitkára. A zsűri kritikával is illette a vállalatokat - "Örvendetes lett volna több kreativitás, új ötletek, sok ismétlődő intézkedéssel találkoztunk. Idén is kevés olyan pályázat érkezett, mely átfogóan kezelné a CSR-t."

A CSR Piacon 16 civil szervezet is bemutatkozási lehetőséghez jutott. Azok a non-profit szervezetek kaptak meghívást a Piacra, melyek széleskörű tapasztalattal rendelkeznek a vállalatokkal való együttműködés terén. Az Önkéntesség Európai Évének jegyében a szervezők kiemelt figyelmet fordítottak a civilek által koordinált vállalati önkéntességi programok bemutatására.

A rendezvény szakmai tartalmát nemzetközi és hazai szakértők bevonásával megtartott műhelybeszélgetések is gazdagították, melynek témái voltak: a CSR helyzete Európában illetve Magyarországon, a vállalati önkéntesség és az Enterprise 2020, a jövő vállalkozása kezdeményezés.

A június 2-i rendezvényre a szervezők piaci hangulatot varázsoltak: a Millenáris Nagycsarnokban a kiállítók standjai mellett bio- és alternatív gazdálkodásból származó termékekből kóstolhattak és vásárolhattak a látogatók.

A CSR Piacon kiállító vállalatok intézkedéseit, a Valóban Felelős Vállalati modelleket és a vállalati önkéntes programjaikkal részt vevő civil szervezeteket mutatja be a készülő CSR Piac Katalógus, a www.csrpiac.hu honlapon pedig a közeljövőben adatbázisban is elérhetőek lesznek a CSR intézkedéseik és a Valóban Felelős Vállalati modellek.

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat csr vállalati felelősség

A bejegyzés trackback címe:

https://agrostratega.blog.hu/api/trackback/id/tr262968032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.