RÓLUNK

Professzionális stratégiai tanácsadás a hazai agráriumban működő vállalkozások számára a marketing, a kommunikáció, a PR és a piackutatás területén.

Hírlevél regisztráció

PORTFOLIO BLOGGER

Támogatás

Az AgroStratéga elkötelezett az innováció és a társadalmi szerepvállalás iránt, ezért lett Az Év Agrárembere díj Agrárkutatás kategóriájának támogatója 2016-ban, a Kertészet kategória támogatója pedig 2017-ben és 2018-ban.

HÍRBOX

 

Indul a 2010. évi Magyar Termék Nagydíj Pályázat

2010.02.18. 21:52 :: Varanka Mariann

Idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Magyar Termék Nagydíj Pályázatot az EXIMBANK Magyar Export-Import Bank ZRt, az INDUSTORG- VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., az ITD Hungary Nonprofit. ZRt., a MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító ZRt., a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a TÜV SÜD KERMI Kft.

A Pályázat benyújtási határideje: 2010. május 21. (megjegyzés: a jelzett határidő a pályázati dokumentumok benyújtási határideje, erre az időpontra a terméket még nem kell benyújtani!)

A Magyar Termék Nagydíj kitüntető cím azon termékek, szolgáltatások és gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának.

A Magyar Termék Nagydíj® védjegy az európai regionális tanúsító védjegyek sorába tartozik. Megtestesíti és kifejezi Magyarország elismerését és elkötelezettségét a tanúsított minőség iránt.

Az elmúlt 12 év alatt 208 pályázat több mint 2.000 terméke érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet, mely előállítójának, forgalmazójának megbízhatóságát tanúsítja, viselője számára biztosítja a fogyasztók általi pozitív megkülönböztetést. A kitüntető cím és tanúsító védjegy használata erkölcsi elismerést jelent és hosszú távon kiszámítható gazdasági növekedést indukál. Így válik a "tanúsított minőség európai útlevelévé".

A Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet önkéntesen benyújtott pályázat alapján lehet elnyerni. A pályázati rendszer tisztaságát és sérthetetlenségét objektív követelményrendszer, pártatlan és független szakértői testület bírálata jelenti. Az odaítélt védjegy használatát a kiírók rendszeresen ellenőriztetik, ezzel is garantálva a folyamatos minőségi színvonalat a felhasználók, fogyasztók részére.

 

A pályázat célja:

 • Ismerje el a Magyarországon gyártott, vagy forgalmazott termékek és szolgáltatások magas minőségi színvonalát.
 • Segítse elő a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű termékek előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését.
 • Járuljon hozzá a pályázaton minősítést szerzett termékek gyártóinak piaci munkájához, export tevékenységének fejlesztéséhez.
 • Nyújtson egyértelmű segítséget a termékeket, szolgáltatásokat megvásároló fogyasztóknak a minőségtudatos választásban.
 • A pályázati rendszer szolgálja a gyártók, a forgalmazók, és a szolgáltatók aktív minőségpolitikájának fejlesztését.

 

A pályázat tárgyát képezhetik:
A pályázaton részt vehet minden, a pályázati főcsoportok szerinti, a pályázat céljainak megfelelő, Magyarországon gyártott, forgalmazott, sorozatgyártásra alkalmas késztermék, termékcsalád, illetve ahhoz kapcsolódó szolgáltatás, mellyel rendszert alkothat. A pályázat tárgyát képezheti továbbá önálló szolgáltatás is. Ha a pályázó nem azonos a gyártóval, illetve a pályázat tárgyát képező termék, vagy szolgáltatás jogtulajdonosával, a pályázaton való részvételhez a gyártó/jogtulajdonos hozzájárulása szükséges.

 

Pályázati főcsoportok:

 • Gépek, berendezések, eszközök, járművek
 • Ruházati termékek
 • Kozmetikai és háztartási-vegyiáru termékek
 • Gyógyhatású készítmények
 • Lakás és irodai berendezések, felszerelések, kellékek, bútorok (otthoni és munkahelyi kultúra)
 • Építési termékek
 • Szilikátipari késztermékek (üveg, porcelán, kerámia)
 • Sporteszközök, játékok
 • Kézműipari termékek: zsűrizett, iparművészeti, népművészeti, háziipari termékek)
 • Informatika (programok, rendszerek), irodatechnika
 • Élelmiszerek
 • Ipari berendezések és alkalmazott technikai megoldások
 • Orvosi eszközök, műszerek, egyéb, a segítséggel élők számára fejlesztett segédeszközök
 • A szabadidő kulturált eltöltését segítő szolgáltatások. Turisztika
 • Csomagolás
 • Oktatási, képzési, továbbképzési, nevelési módszertan tankönyvek, segédletek (interaktív eszközök is) és kiadványok
 • Könyvek és egyéb nyomdai kiadványok

 

A Pályázó:

 • Pályázatot nyújthat be minden természetes és jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, alkotóközösség.
 • Egy pályázó több pályázattal is szerepelhet. Több pályázó is benyújthat közös pályázatot. Egy pályázatban egy termék, vagy termékcsalád jelenhet meg. Egy termékcsalád maximum 6 termékből állhat.
 • Nem képezheti pályázat tárgyát olyan technológiai eljárás, mely nem testesült meg termékben, illetve olyan szolgáltatás, mely a pályázat benyújtásakor nem került piaci bevezetésre.
 • A pályázat nyilvános.
 • A pályázat kiírói a pályázóktól nem kérik üzleti titkok, vagy bizalmas információk közlését.


Pályázati díj:
A pályázat eljárási díja 110.000 Ft + 25%, azaz 27.500 Ft ÁFA, mindösszesen: 137.500 Ft, mely benyújtott pályázatonként fizetendő.

 

A Magyar Termék Nagydíj mellett több különdíj elnyerésére is lehetőség van, ezek közül kettőt emelnénk ki.

 

Magyar Termék Nagydíj® Klímabarát Termék Nívódíj:
A környezet védelme, a föld ökológiai egyensúlyának megőrzése, a fenntartható civilizációs fejlődés biztosításának ösztönzésére a Kiírók Tanácsa megalapította 2008. évben a Magyar Termék Nagydíj Klímabarát Termék Nívódíjat.

A Nívódíjat azon megoldások, termékek, illetve rendszerek nyerhetik el, amelyek mérhető módon hozzájárulnak a széndioxid kibocsátás csökkenéséhez, az energiatudatos környezet alakításához, fejlesztéséhez. A kitüntetést magyar-angol nyelvű oklevél és Botos Péter üvegtervező iparművész által készített egyedi iparművészeti trófea tanúsítja.

Az elismerést az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága Elnöke adja át.

 

Az Agrármarketing Centrum különdíja:
A Magyar Termék Nagydíj® pályázaton résztvevők közül az Agrármarketing Centrum zsűrije kiválaszt egy mikro- vagy kisvállalkozást, amely magasan feldolgozott, minőségi élelmiszert állít elő kizárólag hazai alapanyagokból.

A díjazott térítésmentes részvételi lehetőséget kap egy, az AMC programjában szereplő kiállításon, vagy fesztiválon való részvételre. A díjazott terméket és gyártóját az AMC bemutatja honlapján és egy szaklapban.

 

A Magyar Termék Nagydíj® pályázat további részletei, valamint a jelentkezési lap itt érhetők el.

Forrás: www.termeknagydij.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: marketing pályázat innováció stratégia mezőgazdaság támogatás márka védjegy agrármarketing agrárium

A bejegyzés trackback címe:

https://agrostratega.blog.hu/api/trackback/id/tr601772557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása