RÓLUNK

Professzionális stratégiai tanácsadás a hazai agráriumban működő vállalkozások számára a marketing, a kommunikáció, a PR és a piackutatás területén.

Hírlevél regisztráció

PORTFOLIO BLOGGER

Támogatás

Az AgroStratéga elkötelezett az innováció és a társadalmi szerepvállalás iránt, ezért lett Az Év Agrárembere díj Agrárkutatás kategóriájának támogatója 2016-ban, a Kertészet kategória támogatója pedig 2017-ben és 2018-ban.

HÍRBOX

 

Magyar Reklámetikai Kódex 2009

2009.10.14. 10:14 :: Varanka Mariann

Tartalmában kibővítve és új szerkezetben készült el a 2009. szeptember 30-tól hatályos új Magyar Reklámetikai Kódex, amely a magyar reklámipari szereplők (hirdető, reklámozó vállalatok, a reklámokat készítő ügynökségek és a közzétevő média) etikai vállalásának legfontosabb dokumentuma. Módosítására utoljára 2005-ben került sor.

A kódexet 26 reklámszakmai szervezet írta alá, az előkészítő és egyeztető munkát az Önszabályozó Reklám Testület és a Magyar Reklámszövetség szakemberei végezték. Az alapot a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (ICC) Kódexe jelentette, amelyet a nemzetközi gyártói kódexekkel is kiegészítettek. A korábbi Kódex alkalmazása során szerzett tapasztalatok, az aláíró szervezetek és tagvállalatok észrevételei segítettek a pontos és végleges szöveg kialakításában.

A Kódex nemcsak tartalmában bővült jelentősen, hanem teljesen új - szándék szerint könnyebben követhető, "felhasználóbarát" - szerkezetben készült el. Az első rész az általános elveket és szabályokat rögzíti, a második pedig a különös szabályokat - többek között számos termékkörre külön cikkelyben kitérve - fogalmazza meg. Számos új cikkely és pont került a Kódexbe, melyek az etikai határok egyértelműbbé, pontosabbá tételét igyekeznek segíteni a részletesebb megfogalmazással.

A Magyar Reklámetikai Kódex 2009 teljes szövege az Önszabályozó Reklámtestület honlapjáról letölthető itt.

Forrás: www.marketinginfo.hu

Szólj hozzá!

Címkék: marketing hirdetés reklám kommunikáció szabályozás agrármarketing

A bejegyzés trackback címe:

https://agrostratega.blog.hu/api/trackback/id/tr231449148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása